BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından "Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale ve İstiklal Marşı Eşliğinde Değerlerimiz" adlı konferans düzenlendi.

Bartın Üniversitesi konferans salonundaki etkinliğin açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Mehmet Akif Ersoy'un örnek bir insan olarak, Çanakkale Zaferinin de örnek bir olay olarak tarihte gururla yer aldığını söyledi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un, millet olarak zor zamanlardan geçildiği bir dönemde önemli eserler verdiğini, İstiklal Marşı'nı yazarak milletin bağımsızlığı adına tarihi bir vesika bıraktığını ifade eden Kaygın, şöyle devam etti:

"Milli Şairimizin yazdığı her eser milli mücadele döneminin de birer özeti gibidir. Büyük bir aşk ve derin bir imanla kaleme aldığı eserleri, Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisini açıklamasının yanında önemli bir şahsiyete sahip olduğunu da anlatmaktadır. Öğrencilerimizin İstiklal şairimizin eserlerini okumasını, Onu daha iyi anlamak için gayret göstermesini diliyorum. Bu düşüncelerle vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsmet Uzun da milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şahsiyeti ve çalışkanlığıyla örnek bir insan olduğunu dile getirdi.

Uzun, şunları kaydetti:

"Milli Şairimiz 4 dili çok iyi biliyor. Mehmet Akif, 'Benim dönemimde İstanbul’da o dönem Arapça bilen 4 adem vardır' demiştir. Kur'anı Kerim'i ezbere bilmekle beraber, çok iyi musiki de biliyor. Herkes tarafından takdir edilen ve örnek gösterilen bu insan tarafından İstiklal Marşı'mız kaleme alınmıştır. Mehmet Akif, inancın huzurunu derinden duyan, yaptığını bilerek ve anlayarak yapan biridir. Mehmet Akif’i yakından tanımakla, yakın tarihi yakından tanımak eşdeğerdir. Bu noktada Milli Şairimizi anlamak için çok okumamız gerekmektedir."