BARTIN (AA) - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,Veteriner İşleri Müdürlüğüne ait mezbaha binasının tadilatının yapıldığını bildirdi.

Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezbahanın teknik ekipmanları ve kesim alanlarının yenilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mezbaha binamızın çatıları, iç duvar ve taban yenilenmesi ve elektrik tesisatının değişimi gibi birçok çalışma yapıldı. Hayvan kesiminde kullanılan sığır devirme kabini, ayak ve boynuz kesme makası, aktarma vinci, otomatik bant, deri sıyırma makinesi, döş açma makinesi, karkas bölgesi testeresi ve karkas indirme bandı gibi birçok modern ekipman alınarak çalışma şartları üst düzey hale getirildi.

Ayrıca kesim salonundaki 120 metrelik demir ray sistemi ve kullanılan bütün et taşıma çengelleri kromlarla değiştirildi. Yapılan yeniliklerin düzenli olarak bakımları yapılacak, kullanıma uygun olarak muhafaza edilecek. Hijyenik, sağlıklı ve uzun yıllar hizmet verecek çalışma yaptık. Hizmetlerimizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz. Bizler günü kurtarmak için değil, geleceği aydınlatmak için çalışıyoruz."