BARTIN (AA) - Bartın'ın Ulus ilçesinde bir okulda hizmete açılan kütüphaneye, 18 yıl önce Van'da bir operasyonda PKK'lı teröristlerce şehit edilen özel harekat polisi Mustafa Kemal Açıkgöz’ün ismi verildi.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce (TDP) Hasan Dede İlkokulu bünyesinde oluşturulan kütüphane hizmete açıldı.

Bartın Valisi Nusret Dirim, törende yaptığı konuşmada, programın, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüldüğünü söyledi.

Kütüphaneye Uluslu şehidin isminin verilmesinin ayrı bir güzellik olduğunu belirten Dirim, "Şehitlerimiz devletimize, milletimize emanet. Onların geride kalan yakınları hepimize emanet. Bunların sorumluluğunda olarak nesillerimizi yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin (TSK) Afrin'de çok ciddi bir mücadele içerisinde olduğunun altını çizen Dirim, "Maalesef zaman zaman askerlerimiz de şehit düşüyor. Bugün de Safranbolu'dan bir kardeşimiz şehit düştü. Ben bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah hepsini gani gani rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gençlerin ve öğrencilerin, geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Dirim, 15 Temmuz 2016'da geçlerin, tankların, topların, silahların önünde göğüslerini siper ettiğini, anne ve babalarıyla büyük bir demokrasi mücadelesini kazandığını belirtti.

Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural da projeyle gençlerin sosyal, kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak ve eğitim desteği verilerek topluma faydalı bireyler olmasının hedeflendiğini aktararak, "Öğrencilerimizin öğrenme, araştırma becerilerini geliştirmek verimli zaman geçirmelerini sağlayarak, suç ortamından uzak tutmak tarih bilinciyle geçmişimizden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümeleri amaçlanmıştır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Dirim, Emniyet Müdürü Vural ile şehidin babası Orhan ve annesi Fatma Açıkgöz tarafından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.