BARTIN (AA) - Bartın Belediyesi tarafından eski itfaiye binası deprem güçlendirmesi ve tadilatı yapılarak Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmete alındı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, törende yaptığı konuşmada, itfaiye binasının sanayi sitesindeki yeni hizmet binasına taşınmasıyla boşa çıkan Kavaklı itfaiye binasını, içinde Paylaşım Merkezi, Kavaklı Yaşam Merkezi ve Nurhayat Sütlü Kadın Dayanışma Merkezi yer alacak şekilde Sosyal Hizmet Merkezi olarak düzenlediklerini söyledi.

Paylaşım Merkezinde ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşların kılık kıyafet, yani konfeksiyon üzerine ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini, 65 yaş üstü vatandaşlara temizlik, kişisel bakım, ev tamiri ve sağlık hizmeti verileceğini ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Rahmetli Nurhayat Sütlü'nün adını taşıyan Kadın Dayanışma Merkezimiz çalışmalarına burada devam edecek. Tabii bu hizmetleri yaparken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle de ortaklaşa çalışacağız ve onlardan destek alacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bir başka hizmet daha vermek istiyoruz. Bartın Belediyesi olarak biz yılda en az 5 bin aileye gıda dağıtıyoruz. Bundan sonra biz bu gıda dağıtımını paketler halinde yapmak yerine bir market açarak yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza belediyemize ait bir kart vereceğiz, o karta da puan yükleyeceğiz ve vatandaşlarımız kartındaki puana göre o markete gelerek evde gıda olarak ne eksiği varsa kendisi alacak.Yine buradaki Sosyal Hizmet Merkezimizin içinde bir kafeterya bulunuyor. Burada vatandaşlarımızın içeceği çay ve kahve tamamen Bartın Belediyesinden karşılanacak. Buraya destek olmak demek halkımıza destek olmak demek. Bu hizmetlerin inşallah önümüzdeki zamanda daha gelişmişini yapacağız. Bunlar daha başlangıç. Burada çalışan kardeşlerimize ve açılışımıza katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Sosyal Hizmet Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.