BARTIN (AA) - Bartın’da, "Öğrencilerin Taşınma Güvenliği" toplantısı gerçekleştirildi.

Bartın Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, valilik ve emniyet müdürlüğünce Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, trafik kazaları ile terörle olduğu gibi mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Trafik konusunun ülke için önemli olduğunu anlatan Gürbüzerol, şu bilgileri aktardı:

"Ülke olarak trafik konusu en büyük problemlerimizden biridir. Maalesef trafik kazalarında, sizlerin bildiği gibi çok sayıda, yılda binleri bulan insanımızı kaybediyoruz. Bir o kadar insanımızda yaralanıyor ve sakat kalıyor. Tekerlekli sandalyelere mahkum oluyorlar. Bu yaşanan ölümler yaralanmalar bizleriz. Çok sevdiğimiz insanlarımızı maalesef trafik terörüne kurban veriyoruz."

Türkiye’nin, trafik kazalarında her zaman en başlardaki sırasını koruduğunu aktaran Gürbüzerol, şunları söyledi.

"Söz konusu çocuklarımız ve öğrencilerimiz olduğunda konu çok daha fazla önem arz ediyor. Onların bizim hayatımızda ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onun için bu çocuklar hem devletimize hem sizlere emanet. Anne babalar, çocuklarını sabah sizlere teslim ediyorlar. Okullarına sabah gidip sağ salim evlerine akşam dönsünler diye. Onun için bir an bile olsa trafikte ihmal göstermemiz gerekiyor. Özelikle tabi söz konusu çocuklar olduğu için bu konu daha önemli. Çünkü yetişkin olmadıkları için çocuklar fizik olarak küçükler. Kaza geçireceklerini, yaralanacaklarını veya öleceklerini hesap edemeyebilirler. Bizler onların adına bunları düşünmemiz gerekiyor."

Toplantıda servis şoförlerine, öğrencilerin serviste güvenli taşınmasıyla ilgili konular anlatıldı.

Toplantıya, Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı, Jandarma Yarbay Kemal Ünal ve şoförler katıldı.