BARTIN (AA) - Bartın'da üniversite, kamu, sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantı düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Organize Sanayi Bölgesi İnnovasyon Merkezindeki toplantıda yaptığı konuşmada, üniversite olarak bulunduğu bölgeyle ilgili alanlarda ihtisaslaşma, bölgenin kalkınmasına katkı sunacak projeler üretme gayretinde olduklarını söyledi.

Uzun, üniversitede sürdürülen çalışmalardan birinin Karadeniz Bölgesi'nin bitkisel atıklarının biyoyakıt olarak kullanılmak üzere biyoetanol üretiminde değerlendirilmesinin araştırıldığı proje olduğunu söyledi.

Bunun dışında bölge dinamiklerini harekete geçirip, ülkeye katma değer sunacak diğer projeler için de akademisyenleri teşvik edip desteklediklerini ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Yine bu yıl Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin ikincisini gerçekleştireceğiz. Amacımız fikri olanları bir arada toplamak ve o fikrin hayata geçmesini sağlayarak, Türkiye'nin yerli teknoloji atağına katkı sunmaktır. Ar-Ge Proje Pazarı'na akademisyenler, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler, Ar-Ge inovasyon çalışması olan proje sahipleri, projelere ortak olmak isteyen ve finansman sağlamak isteyen müteşebbisler, girişimciler ve öğrenciler katılabilecek. TÜBİTAK tarafından desteklenen etkinlikte katılımcıların konaklama ve yol harcamaları belirlenen ölçülerde karşılanacak."

Bartın Valisi Nusret Dirim de Bartın'ın Ar-Ge altyapısının gerçekleştirilen işbirlikleri çerçevesinde oluşturulacak projelerle gelişeceğini anlatarak Bartın Üniversitesinin çalışmalarını memnuniyetle izlediklerini ifade etti.

Toplantıya Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, KOSGEB Bartın Müdürü Abdurrahman Usta, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bartın Temsilcisi Muhammet Aksoy ile sanayiciler katıldı.