BARTIN (AA) - Bartın’da yaralı halde bulunan karaca, koruma altına alındı.
Arıt köyü sakinleri, ormanlık alanda yaralı halde buldukları karacayı, Bartın Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Orman ve Su İşleri Müdür Vekili Yemilhan Atılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayağından yaralı olduğu tespit edilen 4-5 yaşlarındaki erkek karacanın veteriner hekim tarafından tedavi edildiğini söyledi.
Karacanın, daha sonra Zonguldak’ın Gökçebey ilçesindeki hayvanat bahçesine bırakıldığını ifade eden Atılgan, şöyle konuştu:
"Ayağında açık yara ve kırık bulunan karacanın gerekli tedavisi yapılarak tam olarak sağlığına kavuşması için hayvanat bahçesine bırakıldı. Ülkemizde sayıları giderek azalan karacaların varlığı, ormanların sağlıklı olduğunun göstergesidir, ekosistemde önemli rolleri bulunmaktadır. Bilindiği üzere ilimiz ormanlarının büyük bir kısmı milli park alanıdır. Milli parklarda her tür avlanma kesinlikle yasak olup cezai müeyyideleri çok fazladır. İlimizde diğer alanlarda, bir kaç kota haricinde avlanılması yasaktır. Ormanlarımızın sağlıklı kalması için vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekmektedir.”
Veteriner hekim Tolga Kandıralı ise karacanın kısa zamanda sağlığına kavuşabileceğini kaydetti.