BARTIN (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bartın Temsilciliği öncülüğünde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Ağdacı İlkokulu öğrencileri Berilay Öztunca ve Mehmet Kerem Taş da İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, burada yaptığı konuşmada, TSK'nın Afrin'de yürüttüğü harekata destek için yürüyüş yapacaklarını söyledi.

Türkiye'nin beka mücadelesine devam edeceğini belirten Dirim, “Bizler kendi geleceğimizi, nesillerimizin geleceğini güvence altına almak durumundayız. Hepimiz biliyoruz ki bu harekat, ülkemiz için kaçınılmaz olmuştu. Tabii ki yurt dışındaki harekat kolay değil, şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor. Mehmetçiğimizin, uzun sürmeyecek bir süreç sonunda Afrin bölümünü tamamlayacağını memnuniyetle görüyoruz.” diye konuştu.

Dirim, Türk milletinin, geçmişten bu yana emperyalist emellerle ülkenin dışındaki bölgelere yönelmediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Her fırsata devlet büyüklerimiz ifade ediyorlar; biz Afrin'de hiçbir zaman toprak elde etmek amacıyla bulunmuyoruz. Biz kendi geleceğimizi güvence altına almak ve o bölgedeki baskılarla kendi yurtlarından uzaklaşmış olan insanların yeniden normal hayatına dönüşünü sağlamak için varız."

Etkinlik, grubun şehitliğe kadar yürümesinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle sona erdi.