Bu anlamda birikimi olmadan ve çalışarak faizsiz ev nasıl alınır imkânlarım elverir mi gibi sorular belirmekte, gelir durumuna göre hesap yapılmaktadır.

Gelişen inşaat sektörü, konut projelerinde bankalarla ortaklaşa program içinde olmaları, birçok farklı ödeme seçeneklerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Faizsiz ev düşüncesi de bu program kapsamındaki banka projelerinden biri olup, daha çok ev satışının yapılmasına destek sunmaktadır. Faizsiz ev sahibi olmak isteyenler, inşaat firmaları ile sözleşme yaparken peşin ödeme imkânlarını kullanmaktadır.

Mali gücü tamamını peşin almaya yetmeyen ev sahipleri ise faizsiz ev kredisi ile kısa dönemde ödenebilen faiz işlemeyen programları seçer. Taleplerin yoğunluğu sebebi ile inşaat firmaları yeni proje için yer bulmakta zorlandıklarından, yeni çıkan kentsel dönüşüm yasasından yararlanılarak, daha modern ve depreme dayanıklı konutlar inşaa etmektedir. Malzeme kalitesindeki önem ciddi boyutlarda tutulup, her isteyeni ev sahibi yapabilme inancı ve düşüncesi taşımaktadır. Uzun süre yeni bir eve kavuşabilme hayali ile birikim yapanların, konut projelerinden faizsiz yararlanabilmeleri çok daha kolay olmaktadır.

Ev ücretinin tamamını ödeyemeseler de az bir kısmının bankalardan temin edilmesi, faiz işlemeden kısa sürede ödenmesi ile mümkündür. Ev almak aynı zamanda farklı konseptlerden yararlanmayı da sağladığında, evin ücreti sıradan binalara nazaran daha yüksek olacağından, evin kalitesi ve mimari içeriği de ücreti etkileyebilmektedir. Yeni yapılan bütün inşaatlar depreme dayanıklılık belge ve ruhsatı ile yapıldığından, müşterilere bu bilgiler ışığında satış yapılıp güven verilmeye çalışılmaktadır.

Sıradan apartman daireleri ile lüks sınıfa giren site yapıları, faizsiz ev alabilme hayalini etkileyeceğinden, kişilerin isteklerindeki kararlılığı ya da yatırım programlarındaki istikrarı iyi yapmalarını gerektirmektedir. Sadece başımı sokacak bir evim olsun gerisi fark etmez düşüncesindeki kişilerin ev anlayışı ile spor yapabileceğim, havuza girebileceğim, kuaföründen yararlanacağım bir evim olsun düşüncesi farklı fiyat tablosunu ortaya çıkardığından, ödeme programlarının da değişmesini etkileyebilmektedir.