Kırşehir’de odunculuk yapan İsa Erdoğan (65), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için beste yaptı.
Kırşehir de odunculuk yapan 65 yaşındaki İsa Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a önce şiir yazdı, sonra yazdığı şiiri besteledi.
Kırşehir’de odun ve kömür ardiyesi bulunan 65 yaşındaki İsa Erdoğan, boş zamanlarında şiir yazdığını belirtti.
Şiir yazmanın sevgi işi olduğunu ve Başbakan Erdoğan’ı da çok sevdiğini dile getiren Erdoğan, 1949 yılında Kırşehir il merkezine bağlı Kortulu köyünde doğduğunu ve 1960 yılında da Kırşehir’e gelerek ticarete atıldığını kaydetti. Erdoğan, “Çeşitli işler yaptım, ticaretle uğraştım, şu anda odun ve kömür üzerine depom var. İşten kalan zamanlarda şiir yazıyorum, besteliyorum, türkü yazıyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da bu şiiri yazdım. Başbakanımız da çokta sevdiğim birisi, Türkiye’nin değil, dünyanın lideri. Ama inkar edersek yazıklar olsun bize çünkü buradan İstanbul’a 15 saatte gidiyorduk, şimdi 8 saatte gidiyoruz. Daha bunu 4 saate düşüreceğiz. Hizmet çok anlatmak ile bitmez. Türkiye’ye de böyle bir başbakan gelmemişti. Başbakanımız Türkiye’nin önünü açtı, bilirsek bizleri refaha kavuşturdu. Ben de bu şiiri yazdım. Aynı zamanda beste yapmıştım. Başbakanımı seviyorum. Dünya seviyor, bir ben değil” dedi.
Oduncu olduğunu, odun parçalamak ve satma işleri ile uğraştığını ancak Başbakanı çok sevdiği için bu şiiri yazdığını ve bestelediğini dile getiren İsa Erdoğan’ın şiirinin bir kısmı ise şöyle:
“Güneş gibi doğdun bize,
Sevgi verdin hepimize
İnşallah gelmezsin göze
Sayın Tayyip Başbakanım.
Müzakerede baştasın
Tam iş yapacak yaştasın
He herhalde hem düştesin
Sayın Tayyip Başbakanım.
Sözünüzde hep durdunuz
Gerçek olanı gördünüz
Milletin halini sordunuz
Sayın Tayyip Başbakanım
Dünya liderleri bildi
Hepsi ayağına geldi
Birlik için hep söz verdi
Sayın Tayyip Başbakanım
Her seçimde tekrar gelin
Oylarımız inan senin
Sevenin çok tatlı dilin
Sayın Tayyip Başbakanım.
Emeğiniz gitmez boşa
Bakanlarla siz çok yaşa
Tekrar gelirsiniz başa
Sayın Tayyip Başbakanım."
(İHA)