ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah el birliği ile Orduspor'u daha iyi yerlere gelmesi için gayret sarf edeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla bütün gücümüzle Orduspor'un yanında olacağız" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Orduspor Kulübünü ziyaret etti. 

Kulübün Durugöl Tesisleri'ne gelen Kurtulmuş'u kulüp başkanı Yaşar Pamuk, yöneticiler ve teknik direktör Sinan Bayraktar'ın yanı sıra kulüp çalışanları karşıladı. 

Burada bir süre teknik direktör Bayraktar ile sohbet eden Kurtulmuş, daha sonra yaptığı açıklamada, Orduspor'un yeni stadının yapılması temennisinde bulunarak, "Orduspor Kulübü çok daha güzel stadında bundan sonra mücadelesini sürdürür" dedi.

Orduspor'un zor günler geçirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Büyük bir ekonomik yükün içerisinde olduğunu biliyoruz. Orduspor bir zamanlar Süper Lig'de oynamış ve tabiri yerinde ise Süper Lig'in tozunu atmış bir takım. Ancak bugün geldiği yer hiçbirimizin tatmin edeceği yer değildir. Bundan açıkçası üzüntü duyuyoruz" diye konuştu. 

Orduspor'a 2. Lig'de olmasının yakışmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "İnşallah el birliği ile Orduspor'u daha iyi yerlere gelmesi için gayret sarf edeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla bütün gücümüzle Orduspor'un yanında olacağız. Bütün Ordu kamuoyunu da Orduspor'a destek olmaya davet ediyoruz. Bizlerde üzerimize düşeni yapmış olacağız" ifadesini kullandı. 

Orduspor'un bu sezon henüz ligde istediği galibiyeti alamadığını hatırlatan Kurtulmuş, "Bu hafta Orduspor'un rakibi Bandırmaspor. İnşallah burada eğer galibiyet alırsak, galibiyet primini de biz vermiş olalım. Bunu da futbolcu arkadaşlarımıza müjdeleyelim. Ümit ederim ki galibiyet alırız" şeklinde konuştu. 

Ayrıca Orduspor Kadın Basketbol Takımı'nın Süper Lig'de olmasının Ordu için bir iftihar vesilesi olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Bu başarının sürmesini ve diğer branşlarda da aynı şekilde Orduspor'un başarılarının devam etmesini arzu ediyoruz" dedi. 

Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk da Kurtulmuş'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Sayın Başbakan Yardımcımız'ın yaptıkları ile gurur duyuyoruz" dedi. 

Orduspor'un ekonomik anlamda sıkıntılarının ortada olduğunu söyleyen Pamuk, "Ancak özellikle transfer tahtasının açılmasında maddi olarak en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz vermiştir. Sayın Başbakan Yardımcımız da bazı sorunlarımız ile yakından ilgilendi. Kendisinin de bu süreçte desteklerini gördük. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Pamuk, üzerinde adları yazılı Orduspor formalarını Kurtulmuş'a, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak'a ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a hediye etti. 

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.