Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ/PDY üyelerinin darbe girişimine karşı koyarken Ankara’da şehit olan Antalyalı iki şehidin anne ve babasına kendi el yazısı ile kaleme aldığı şükran belgesi gönderdi.
FETÖ/PDY üyeleri tarafından 15 Temmuz günü vatanın bölünmez bütünlüğü ve demokrasiye karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı göğsünü siper eden şehitlere, Başbakan Binali Yıldırım tarafından şükran belgesi verildi. Başbakan Yıldırım’ın kendi el yazısı ile kaleme aldığı şükran belgesinde, "Şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Sizler bizlere, şehidimizin emanetisiniz. Sizlere sahip çıkacağımızdan tereddüttünüz olmasın" ifadeleri yer aldı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, İl Başkan Yardımcısı Osman Dirican ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engellemek için göğsünü siper eden polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın ailesini ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Başbakan Binali Yıldırım’ın şükran belgesini şehit polisin babası Zeki Kılınç’a takdim etti. Sümer, 15 Temmuz’da gazi olan özel harekat polisi Erol Ay’ı da ziyaret etti.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu’nun Korkuteli ilçesinde yaşayan ailesini ise AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ziyaret etti. Samani, Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilerin kurşunuyla şehadet şerbetini içen Yasin Naci Ağaroğlu’nun babası Osman ve annesi Zehra Ağaroğlu’na şükran belgesini takdim etti.
(İHA)