ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, partisinin İl Başkanı Uğur Çelenk ile Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret etti.

Çanak ve Çelenk, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu ile Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün Ünye ilçesindeki yakınlarını ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Çelenk, şehit yakınlarının bayramlarını tebrik etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın el yazısıyla kaleme aldığı mektubu da getirdiğini anlatan Çelenk, hal ve hatırlarını sormak, dertleri ile dertlenmek, sevinçlerini paylaşmak için aziz şehitlerin ailelerini ziyaret ettiklerini belirtti.

Çelenk, "Biz sadece bayramlarda değil, şehitlerimizin ve onların emanetlerinin her zaman yanında ve takipçisi olacağız. 1071'de şehit kanları ile aldığımız bu aziz vatanı bugün de din-i mübin-i korumak için gözünü kırpmadan şehit olan şehitlerimizin kanı ile tapulanan bu vatanı, bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin emanetlerini korumak başımızın tacıdır." dedi.

Konuşmanın ardından Çelenk ve Çanak, Başbakan Binali Yıldırım tarafından kaleme alınan mektupları şehit ailelerine teslim etti.

Başbakan Yıldırım'ın şehit aileleri için yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Aziz şehidimizin kıymetli emaneti değerli kardeşim, bölücü terör örgütüne karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen ve Rabbimizin 'Onlar ölü değildirler fakat siz bilemezsiniz' (Bakara süresi 154. ayet) müjdesine mazhar olan şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz, size daima sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın."

Ziyaretlerde, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergun de hazır bulundu.