Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemlerini sürdüren Diyarbakırlı aileler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra açıklama yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan annelerle görüştü. Başbakan Erdoğan’ın annelerle yaptığı görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Güldal Akşit ile Diyarbakır milletvekilleri katıldı.

“40 GÜNDÜR İLK DEFA BÖYLESİ BİR UMUT VERİCİ BİR GELİŞME OLDU”
Aileler, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundular. Ailelerden Erhan Eren, görüşmeye ilişkin, “Başbakanımız bütün anneleri tek tek ilgiyle dinledi. Notlar aldı ve annelerin 40 gündür devam eden eyleminde yürekleri yanan annelerin yüreğine su serpici şeyler söyledi. Bizi de umutlandırdı bu noktada. Anneleri tek tek dinleyen Başbakanın yüzündeki o çözüm noktasındaki somut pratik adımlarla ilgili emareyi gördük. Bu noktada çok mutluyuz. İnşallah bu saatten sonra artık anneler daha umutlu bir şekilde buradan da CHP’ye yürüyecekler. Anlattıkları şeyleri CHP’ye de anlatacaklar. Onlardan da çözüm noktasında somut ve pratik adımlar atılması için harekete geçilme noktasında İnisiyatif almaları noktasında söylemlerde bulunacaklar. Anneler çok umutlandı. 40 gündür ilk defa böylesi bir umut verici bir gelişme oldu. Yüzleri güldü diyebiliriz. Yüreklerine su serpildi diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

“BU UMUT VERİCİ”
Başbakan’ın önemli bir noktaya değindiğini kaydeden Adile Aksoy ise şunları söyledi:
"Yeni bir yasa üzerinde çalıştıklarını bunu dün akşam görüştüklerini Meclis tatile girmeden öncede Meclise sunacaklarını bu da bizim için büyük adım oldu. Bundan sonraki adımların da somut adımlar olacağını söyledi. Çok umutluyuz. Çocukların gelmesiyle alakalı, dönüş yasasıyla alakalı. Üzerinde çalıştıklarını söyledi. Meclise sunulacakmış. Bu umut verici."
Üniversiteden atılan çocuklarla ilgili Başbakan’ın sert tepki gösterip göstermediğinin sorulması üzerine Aksoy, "Hayır öyle bir şey yok. Hepimizi tek tek dinledi Sayın Başbakan" dedi.
Erhan Eren ise annelerin barış çığlığına anneleri hakem noktasına getirdiklerini belirterek, tarafsız bir hakem noktasında bir misyon üstlendiğini ifade etti.
(İHA)