Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “direksiyon başında telefonla meşgul olan EGO şoförü”nün yer aldığı fotoğrafları twitter hesabından paylaşarak, “Bu fotoğrafları Ankaralı hemşehrimiz bana göndermiş. İlgili şoför arkadaş tespit edildi, geçici olarak işten el çektirildi. Soruşturma neticesinde verilecek cezayı twit alemiyle paylaşacağım” mesajını attı.
Söz konusu fotoğrafların kendisine ulaşmasının ardından gerekli araştırmanın ve yasal işlemlerin yapılması için derhal talimat verdiğini belirten Başkan Gökçek, vatandaşların, benzer somut fotoğrafları kaydetmeleri halinde, kendisine twitter kanalıyla ulaştırmalarını istedi.
Başkan Gökçek, twitter adresinden, cep telefonuyla meşgul olduğu gözlenen şoförün yer aldığı fotoğrafları paylaşarak, şu twit’leri attı:
"H.C. isimli Ankaralı hemşehrimiz aşağıdaki fotoğrafları bana göndermiş. Bir otobüs şoförünün sefer sırasında telefonla meşgul olması, hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Bir şoförün, o kadar yolcunun hayatıyla oynaması kabul edilemez. Gerekli talimatı verdim, şoförle ilgili yasal işlemi yapacağız ve neticeden twit alemini bilgilendireceğim. Vatandaşlarımdan ricam, benzer somut olayları gördüğünüzde mutlaka twitter vasıtasıyla bana da ulaştırın. Gerekeni yapmak görevim. Ben şoförlerimi seviyor ve onlara güveniyorum. İçlerinde birkaç yanlış yapan yüzünden hepsinin suçlanmalarını böylece önlemek istiyorum. İlgili arkadaş tespit edildi. Geçici olarak işten el çektirildi. Soruşturma neticesinde verilecek cezayı twit alemiyle paylaşacağım."

ALO 153 VE EGO CEP’TE UYGULAMASINDAN DA ŞİKAYET EDİLEBİLİYOR
Ankaralılar, bu konudaki şikayetlerini, "Alo 153 Mavi Masa" ve "EGO Cep’te" uygulamasından da iletebiliyorlar.
(İHA)