GİRESUN (AA) - Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, 8 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Kırhasanoğlu, belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılından bu yana ilçeyi güzelleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Yağlıdere'nin olmazsa olmaz projelerini hayata geçirdiklerili dile getiren Hırsahasanoğlu, "Bunlardan biri çevre yoluydu. Bu yolla ilgili mücadele verdik ve yapımını sağladık. İçme suları ereden kuyudan geliyordu, yüksek kattaki dairelere su çıkmıyordu. Şu anda sularda hiç bir sıkıntı yok. Yazlık köyünden su getirdik altyapıyı yeniden yaptık." dedi.

Kırhasanoğlu, 2009 yılında büyük bir sel felaketi yaşadıklarını anımsatarak, "Esnaf mağdur oldu bununla ilgili çalışma yaptık. Merkez Mahalle, Bük Mahallesi'nde tüm şebeke değişti. Üstyapı da yenilendi. İnşallah bundan sonda park ve yeşil alan çalışması yapıyoruz." diye konuştu.

İlçeye bağlı köylerden mahalle statüsüne geçen 8 mahallenin mevcut olduğunu aktaran Kırhasanoğlu, şunları kaydetti:

"Her birinin 15 kilometre yolu var. Bu yollarımızın da yaklaşık yüzde 90 beton asfalt yaparak yolları tamamlamış durumdayız. Belediye binası 2014 yılında hizmete açıldı. Eski alana da park projesi yaptık. Park yaptığımız alan tüm köylerin toplu olarak bulundukları en çok zamanlarını geçirdikleri bir toplanma yeri oldu."

Yağlıdere'yi Alucra ilçesine bağlayan karayolunun 10 kilometrelik kısmı için ihalesinin yapıldığını aktaran Kırhasanoğlu, "İhale yapıldı tünelli viyadüklü daha standardı yüksek yol haline gelecek. Bir bir buçuk sene içinde yapılması planlanıyor. Ondan sonra da 40 kilometrelik bir kısım için proje ihalesi yapıldı. Bu yol Karadeniz'i iç Anadolu’ya bağlayan en iyi yol haline gelecek inşallah." değerlendirmesinde bulundu.