SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin Söğütlü Mahallesi'nde kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Tesis hakkında bilgi alan Kul, özellikle dar alanda üretimi yapılan istiridye mantarından bölge halkının kazanç sağlayacağını söyledi.

Fındığın yanında ek gelir arayışını sürdüren üreticilerin, dar alanda oldukça yüksek getirisi olan ve pazarlama sıkıntısı bulunmayan istiridye mantarına yöneldiğini dile getiren Kul, şunları kaydetti.

"Üretimin yaygınlaşması, istihdam ve ekonomiye katkı sağlayacak. İstiridye mantarı, Terme'nin ekonomik değeri olan yeni ürünü. Bölgemizde diğer tarımsal faaliyetlerin gelişimine paralel olarak mantar üretiminin de bu tür üretim tesislerinin kurularak yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar hepimizi fazlasıyla memnun etmektedir. Bu faaliyetler inşallah kısa zamanda bölgemizi tarımsal alanda daha da ileri noktalara getirecektir. Ayrıca, yeni iş kapılarının açılmasıyla yöre halkının istihdamına da önemli katkılar sunacaktır. Bu anlamda, bu tür çalışmaları önemsiyor ve bölgemizde daha da yaygınlaşmasını arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum."