ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığınca yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmayla ilgili, "Hemşehrilerimiz, altın birikimlerini milletin hizmetine sunacaktır." dedi.

Ziraat Bankası Çorum Bölge Yöneticisi Halil Yüksel ve Ziraat Bankası Şube Müdürü Abdullah Çandır, Başkan Külcü'yü ziyaret ederek, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığınca yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmayla ilgili bilgi verdi.

İlk defa altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası adı altında iki yeni ürün çıkarıldığını dile getiren Yüksel, sertifikaların Çorum ve ilçeleri için talep toplama ve ihtiyaç döneminin 23-27 Ekim tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.

Başkan Külcü de Türkiye'de tasarrufların ekonomiye kazandırılmasına yönelik çok büyük adımların atıldığını söyledi.

Ülke genelinde toplam 2 bin 200 ton yastık altı altın olduğunun tahmin edildiğini ve bunun ekonomik karşılığının 100 milyar dolar civarında olduğuna ifade eden Külcü,

"Türkiye gibi gelişmekte olan, sürekli yatırım yapan ve istihdam oluşturması gereken ülkeler de yastık altındaki paranın, orada atıl bekletilen birikimin ülke ekonomisine kazandırılması çok önemli bir gelişmedir. Ben inanıyorum ki hemşehrilerimiz gerekli müracaatlarını yapacaklar. Aracı kurum olarak görevlendirilen Ziraat Bankamıza giderek her hangi bir şekilde atıl beklettikleri altın birikimleri milletin hizmetine sunacaklardır. Başlatılan çalışmanın ülkemizin ekonomisine faydalı olacağına inanıyorum."

ifadelerini kullandı.