SAMSUN (AA) - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in Ankara'da ziyaretlerde bulunduğu bildirildi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı'yı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Bafra'nın sorunlarını anlattığını ve isteklerde bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bafra'mızın problemlerini Ankara'da en yüksek düzeylere taşıdık. Çok önemli görüşmeler yaptık. Bafra'mız için çeşitli isteklerimizi Genel Başkan Yardımcılarımız Çiğdem Karaaslan hanımefendi ile ve Erol Kaya beye ilettik. Bu görüşmelerimizin tamamı olumlu ve faydalı geçti. İnşallah bu görüşmelerin olumlu sonuçlarını göreceğiz.

Müsteşar Akif Özkaldı ziyaretinde ise Kızılırmak seddesi ıslah çalışmalarımızın büyütülmesi konusunu görüştük. Tarihi Çetinkaya Köprüsi üzerindeki su borularının kaldırılması ve restorasyonu gerçekleşecek. Restorasyon için Karayolları Bölge Müdürlüğü ihaleye çıkıyor. Kızılırmak üzerindeki ıslah düzenlemeleri, köprüden aşağıya doğru yapılıyor. Bunun köprümüzden yukarıya doğru yapılmasını da istiyoruz."