GİRESUN (AA) - Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, belediye tarafından hayata geçirilen ve geçirilecek olan projeler hakkında bilgi verdi.

Yılancı, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, kentle ilgili birçok proje yürüttüklerini söyledi.

Belediye binası arkasında atıl vaziyette bulunan arazinin çehresini değiştirdiklerini ifade eden Yılancı, "Süs havuzları, oturma kamelyaları, yürüyüş yolları, kütüphane, kapalı çocuk oyun alanı, cami, hamam ve saunadan oluşan projeyi hayata geçirdik. Burayı sosyal bir alana dönüştürdüklerini aktardık." dedi.

Yılancı, meydan projesini ise 6 ay içinde tamamlamayı planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Meydanlar bir şehrin, kentin vitrinidir. Şehirler meydanlarıyla anılıyor, dünyada bir yere gittiğinizde ilk meydana götürüyorlar. Meydandaki yaptığımız projede kullandığımız malzemeleri buranın doğasına uygun malzemeler seçtik. Kum havuzuna mesela Fatih Camisini gömeceğiz, çocuk karıştırırken Fatih Camisinin maketini bulacak veya Atatürk Evinin maketini bulacak, burada bir tarih bilinci oluşturacağız. Tüm detaylarıyla düşünülmüş bir proje. Meydanı da inşallah bu yıl bitirmeye çalışacağız"

Başkan Yılancı, bu sene 15 milyon liralık bir yatırımı hayata geçirmeyi planladıklarını da ifade ederek, "Belediye olarak, mali yapımız son derece sağlam, borcu olmayan nadir belediyelerdeniz. Bu projeleri yapmak için bir kısım kasamızda nakdimiz var, kendi kaynaklarımızla finanse edeceğiz. Yalnızca otopark ve asfalt alımında kredi planlıyoruz." diye konuştu.

Turizm destinasyonları artırma noktasında çalışmaları olduğunu aktaran Yılancı, "Fatih Camisinin altında tarihi bir çarşı var, 1950’li yıllarda yapılmış, otantik yapıda tek katlı dükkanlarımız var, orada da semercilik, nalcılık adı altında bir iki amcamız var. Bu alana kültür sanat sokağı altında DOKA'ya bir proje sunduk." şeklinde konuştu.