SAMSUN (AA) - Asarcık Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 72. Asarcık Panayır’ında binlerce kişi bir araya geldi.

72. Asarcık Panayırı’na katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Asarcık’ta geleneksel hale gelen panayırda çocuklara at ve güreş sevgisinin aşılandığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak geleneği sürdürmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Samsun’umuzun şirin ilçesi Asarcık’ta her yıl düzenlenen bu festivalin sıkı takipçilerindenim. Özellikle rahvan yarışlarını çocuklarımıza miras bırakmak için, nesilden nesile sürdürmek için her şeyi yapmalıyız. Asarcık’ta geleneksel hale gelen bu at yarışları bize büyüklerimiz tarafından bırakılan bir hediyedir. Biz de bunu sürdürerek çocuklarımıza aktarmalıyız. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Ben bu etkinliği yıllardır sürdüren Asarcık Belediyesi’ne ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurban bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum."