KASTAMONU (AA) - Abana Gençler Birliği Judo Spor Kulübünün, İzmir Büyükşehir Belediyesi İller Arası Başkanlık Kupası Judo Turnuvası'nda başarı elde ettiği bildirildi.

Antrenör Durukan Karabudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6-7 Haziran'da Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan turnuvada 5 sporcusunun ilk üç derecede yer aldığını belirtti.

Bu sayede Minikler ve Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettiklerini dile getiren Karabudak, şunları kaydetti:

"Minik bayanlarda 57 kiloda Elif Nur Aslan birinci, 44 kiloda Rümeysa Kurt üçüncü, minik erkeklerde 38 kiloda Yunus Emre Arslan birinci, mini-minik bayanlarda 32 kiloda Ayşe Aslı Acar ile 48 kiloda Zeynep Reis üçüncü, aynı kategoride erkeklerde ise 22 kiloda Ceyhun Kaynar ve 30 kiloda Kürşat Öztürk üçüncü oldu. Takım olarak bu turnuvaya odaklanmıştık, hedeflerimize de ulaştık. Aldığımız dereceler sayesinde temmuz ayı içerisinde yapılacak Minikler ve Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası'na katılma hakkı kazandık. İnşallah, buradan da derece elde edip Balkan Şampiyonası'nda mücadele etmek istiyoruz."