Başkanlık sistemine destek olmak amacıyla, yaklaşık 4 ay önce kendi arabasıyla Kocaeli’den Türkiye turuna çıkan eski DSP Genel Başkan Adayı Erol Özavcı, Diyarbakır’a gelerek turunu tamamladı. 81 il gezen Özavcı, herkesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeye çağırdı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a, genel seçimlerde ise Ahmet Davutoğlu’na destek vermek amacıyla, kendi aracıyla Türkiye turu yapan DSP eski Genel Başkan Adayı Erol Özavcı, yaklaşık 4 ay önce de başkanlık sistemine destek vermek amacıyla şehir şehir dolaşmaya başlamıştı. 81 ili gezen Özavcı’nın son durağı Diyarbakır oldu. Dün kente gelen Özavcı, vatandaşlarla bir araya geldikten sonra, Kayapınar ilçesi Parkorman’da devam eden “Demokrasi nöbetine” katıldı.
Turunu tamamlamanın mutluluğunu yaşayan Özavcı, “Yeni milli demokratik Türkiye’nin ilk başkanı, özgürlüğün, eğilmezliğin, şahsiyetli, dik duruşun ve bağımsızlığın anıt ismi, yükselen yeni Türkiye’nin kurucusu, memleketin kurtarıcısı, milli çelik iradenin lokomotifi ve sembol ismi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olarak, bu milletin kadrini ve kıymetini bilmek, hakkını teslim etmek adına, kutlu yürüyüşüne katkı vermek ve misyonu geleceğe taşıyarak, yaşatmak için bu faaliyeti başlattım ve yollardayım. Onun yürüyüşü, mazlumların, mağdurların, mahrumların ve kısaca tüm dünya düşkünlerinin sesi, kalkılışı, dirilişi ve direnişi demektir. Onun yürüyüşü, insanların yaşam enerjisi olan özgürlük ve güvenlik demektir. Bütün herkesi bu yürüyüşe katkı vermeye, hep beraber el ele, güvenli ve özgürce, mutlu insanlar olarak, yaşamaya davet ediyorum. Onun için yollara çıktım” dedi.
(İHA)