Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’yı turistik şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Bunun için yoğun bir şekilde çalıştığımız projemiz; Ankapark, tema parkımız” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın başkent olmasının 92. yıl dönümü dolayısıyla bir resepsiyon verdi.
Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda gerçekleştirilen resepsiyona Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Yargıtay Başsavcı Vekili Mehmet Ekmekçi, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ve Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Salih Kapusuz, Nurdan Şanlı, Ülker Güzel ve Tülay Selamoğlu, eski Vali Saffet Arıkan Bedük, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve diğer yetkililer katıldı.
Gökçek, 71 yıllık dönemde olduğu kadar kendi döneminde yeşil alan oluşturulduğunu söyleyerek, “İnşallah bu senede yeşillendirme çalışmaları devam edecek” ifadelerini kullandı.
Turizm ile uğraştıklarını ifade eden Gökçek, “Ankara’yı turistik şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Bunun için yoğun bir şekilde çalıştığımız projemiz; Ankapark, tema parkımız. Şu anda yüzde 65-70’lere vardı, temaparkın imalatı. Önümüzdeki sene mutlaka ama mutlaka bitireceğiz. Ankara Mimarlar Odası çıkıyor, ‘Biz burayı durduracağız’. Durduramazsınız arkadaş. Biz buraya 800 milyon lira para yatırdık. Sokağa mı atacağız bunu, var mı böyle bir şey iki kişi istiyor diye. Allah’ın izniyle burayı da bitireceğiz, Ankara’nın turizmine gerçekten ciddi katkıları olacak. Yıllık ziyaretçi sayısı on milyon civarında olacak” dedi.
Ankara’da 25 ilçenin olduğunu söyleyen Gökçek, tarım, hayvancılık ve termal su konusunda bir numaralı şehir haline getirmek istediklerini belirtti.
(İHA)