Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Ankapark’taki "Suların Işık ve Müzikle Dansı" gösterisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden Ankapark’taki dev havuzda yer alan "Suların Işık ve Müzikle Dansı" ilk gösterisiyle Ankaralıların karşısına çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve vatandaşların katıldığı ilk gösteride, 100 bin metrekarelik havuz içinde yer alan 209 metre uzunluğunda, 120 metreye su fırlatan dünyanın en büyükleri arasında yer alan fıskiyenin muhteşem şovu, izleyenleri büyüledi. Dev fıskiyelerin dans edercesine, klasik müziğe eşlik ettiği ve muhteşem lazer ışıklarının görsel bir şölen sunduğu gösteride, sular üzerinde oluşturulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başkan Gökçek’in Türk Bayrağı eşliğindeki fotoğrafı da izleyenlerden alkış aldı.
Gösterinin ardından bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Arkada görmüş olduğunuz suların dansı, dünyanın en büyük suların dansından birisi. Hatta en mükemmeli de rahatlıkla diyebiliriz. Dünyada pek çok yer gezdim. Ama bizimki kadar güzelini görmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

"ANKAPARK’A 800 MİLYON LİRA HARCANDI"
Ankapark’ın 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alan olduğunu ve içerisinde bin 217 tane oyuncak bulunacağını belirten Gökçek, alandaki çalışmanın Türkiye’nin gururu olacak dünyanın en büyük temaparkı olduğunu söyledi. Ankapark’a bugüne kadar 800 milyon lira üzerinde para sarf edildiğini ve bunun devam edeceğini açıklayan Gökçek, "Ankara turizmini bu görmüş olduğunuz park çok ciddi anlamda canlandıracak ve ticarete hareket verecek. Yaklaşık 1,5 yıldan beri burada uğraşıyoruz, gayret sarf ediyoruz. İşi belli bir noktaya kadar da getirdik" açıklamasında bulundu.

"YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÜZÜCÜ"
Gökçek, "Üzülerek ifade ediyorum, İdari Mahkeme’den mevcut olan parkın tarım alanı olarak devam etmesi gerektiği ve burada arpa buğday yetiştirilmesi gerektiği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi" dedi.
Mimarlar Odası’nın şikayeti sonrası söz konusu kararın alındığını belirten Gökçek, "Yani Ankara’nın her iyi işine karşı çıkan oda. Biz şu anda arkada görmüş olduğunuz bu muhteşem eseri sökeceğiz ve burayı tarım alanı haline getireceğiz. Havuzun bulunduğu yerde arpa ve buğday yetiştireceğiz. İnşallah Yargı hatasından dönecek ve Ankaraparkımızı ümit ediyorum ki bu yıl sonuna kadar yetiştirip, Ankaralının, Türkiye’nin ve tüm dünyanın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

"BURANIN BİTİRİLMEMESİ GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"
Bir gazetecinin bundan sonraki süreci sorması üzerine Gökçek, "Önce itiraz edeceğiz. Olmadı yeni imar kararı geçireceğiz, yani buranın bitmemesi diye bir şey söz konusu olamaz. Yani mimarlar odası istedi veya bir iki tane bu tarzda bilirkişinin görüşü var diye, bu kadar yatırımın ortadan kaldırılmasını düşünmek mümkün değil" karşılığını verdi.
Mahkeme kararının sonunda, "Telafisi mümkün olmayan zararların doğmaması için durduruldu" ifadelerinin yer aldığını, ancak bölgede çalışan onlarca müteahhit, yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığını anlatan Başkan Gökçek, "Telafisi mümkün olmayan şey buranın durdurulması" dedi.

"YENİ YASAYLA BU İŞ AŞILABİLİR"
Atatürk’ün vasiyeti üzerine Atatürk Orman Çiftliği’nin halkın dinlencesine ve eğlencesine ihsas edildiğini de hatırlatan Gökçek, "Ama maalesef üzülerek ifade ediyorum böyle bir mahkeme kararı var. Ama bu mahkeme kararının olması, bu işin durdurulacağı anlamına kesinle gelmez. İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız, hükümetimiz, parlamentomuz yeni bir yasa düzenlemesiyle rahatlıkla bu işi aşacak ve kararları da alacak güçtedir" dedi.
Ankaralıların da bu muhteşem çalışmaya sahip çıkacağına dikkat çeken Gökçek, Mimarlar Odası’nın Ankapark’a davet edilip, edilmeyeceği sorusu üzerine de şunları kaydetti:
"Burası herkese açık, buyursun gelsin gezsinler. Ama Mimarlar Odası’nın ana karakteri şudur. Tamamen ideolojik davranıp, Ankara’da güzel olan her şeye karşı çıkıp, mahkemeye dava açmak. Tamamen görevleri bu. Ben hükümetimizden ve parlamentodan da rica ediyorum. Bu mimarlar odalarını ve benzer odaların ideolojik yapılarını değiştirecek yeni bir kanun çıkarılması şart. Nasıl parlamentolarda değişik siyasal partiler temsil ediliyorlarsa, odaların yönetimlerinde de seçime giren gruplara mutlaka temsil hakkı verilmeli. Bu ideolojik yapıdan kurtularak mesleğe yönelik işler yapılmalı."
Başkan Gökçek, sözlerini, muhteşem gösteriyi izlemeye gelen Ankaralılar ve basın mensuplarının yeni yılını kutlayarak, "2015 yılı hayırlı uğurlu olsun. Mekke’nin fethi hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Gökçek, açıklamasının ardından eşi Nevin Gökçek, belediye bürokratları ve Ankapark’ın yapımında görev alan Fen İşleri Daire Başkanlığı personeliyle havuz önünde fotoğraf çektirdi.

"MÜTHİŞ BİR SU GÖSTERİSİ, RENK CÜMBÜŞÜ"
Gösteriyi izleyen vatandaşlardan Tuncay Yıldız, gösteriyi çok beğendiğini belirterek, "Ben bu gösteriyi daha önce yurt dışında da izledim buna benzer bir gösteri ama bu şuan ki konumda bile daha cezp ediyor. Müthiş bir su gösterisi. Renk cümbüşü. Daha iyi olacağına inanıyorum. Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vatandaşlardan İlkan Şen ise Gençlik Parkı’nda izlediği gösteriden daha güzel bir gösteri olduğunu ifade ederek, "Harika bir şey. Eser gibi. Ben Melih Gökçek hayranıyım. 23 yıldır Ankara’dayım. Melih Gökçek’in eserlerini çok başarılı buluyorum. Ankara’yı Ankara yapan bence Melih Gökçek" dedi.
(İHA)