İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamada bulunan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, "Cemal için adalet istiyoruz. Cemal’in katilleri cezasını çeksin istiyoruz. Ancak sadece 18 adamın değil onlara emir veren iradenin de cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci Kaşıkçı’nın öldürülmesine tepki gösterdi. Burada ortak basın açıklaması yapan grup, adalet istedi.

Grup adına açıklamada bulunan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, "Bundan tam 18 gün önce burada bir cinayet yaşandı. Değerli dostum gazeteci, düşünür Cemal Kaşıkçı burada eli kanlı katillerce katledildi. Hem de insanlık tarihinin gördüğü en vahşi şekilde. Bu eli kanlı katillerin planları vardı ama planları bozuldu. İlk günlerde kaçırıldığını düşünerek öldürülmesinin kimseye bir fayda sağlamayacağına inanarak bu kapıdan çıkacağına inandık. Ancak bize güvenilir kaynaklardan ısrarla gelen bilgilerin sonunda ümitlerimiz kayboldu. Cemal Kaşıkçı’nin vahşice öldürüldüğünü biz de kabullenmek zorunda kaldık. Cemal’in ölümü tüm dünyanın dikkatini çekti" diye konuştu.

Cemal Kaşıkçı için adalet istediklerini belirten Kışlakçı, "Bütün bu süreci müthiş bir özveri ve diplomasiyle yöneten bize olan desteklerini her an hissettiğimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Ancak bu iş burada bitmedi daha yeni başlıyor. Bugün burada Cemal için adalet istiyoruz. Cemal’in katilleri cezasını çeksin istiyoruz. Ancak sadece 18 adamın değil onlara emir veren iradenin de cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

(Serdar Ünal/İHA)