655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Recep Kara Recep Kara, memleketi Ordu’da demokrasi nöbetine katıldı. Başpehlivan Kara, binlerce vatandaşa yaptığı konuşmada, “Tarih 15 Temmuz gecesi verdiği civanmertliği altın harflerle yazacaktır” dedi.
Kırkpınar’da daha önce 2004, 2007 ve 2008 yıllarının başpehlivanı olan ve bu yıl yapılan 655. tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde de 4. Başpehlivanlığı kazanan Recep Kara, memleketi Ordu’da krallar gibi karşılandı. Ordu’da bulunan Durugöl Spor Salonu’na ismi verilecek olan Recep Kara, burada demokrasi nöbetine katıldı. Nöbet öncesi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve yüzlerce vatandaşlarla birlikte korteje katılan Kara’ya Ordulular büyük ilgi gösterdi.
Kortejin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki ‘Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce Ordulu ile bir araya gelen Recep Kara, burada bir konuşma yaptı. Recep Kara, 15 Temmuz gecesinin Türk milleti açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kara, “Tarih 15 Temmuz gecesini yazarken bu milletin civanmertliğini altın harflerle yazacaktır. Bu millet o gece devletini vatanını kurtarmış ve 15 Temmuz’un ertesi sabahı da herkes işine gitmiştir. Biz öyle bir milletiz ki Çanakkale savaşında ruh 15 Temmuz gecesinde tekrar tecelli etmiştir. Vatan ve bayrak için tankın topun tüfeğin karşısına vücudunu siper ederek şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyordum, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

“BU MAZLUM COĞRAFYANIN TEK UMUDU BU VATANDIR"
Türk milleti açısından vatan ve bayrak sevgisinin farklı olduğunu belirten Başpehlivan Recep Kara şöyle dedi:
“Er meydanı yiğitleri olarak sabaha kadar güreş tutarız ama mevzu vatan olduğu zaman tekrar o tanklar o toplara vücudumuzu siper ederiz. Çünkü bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bayrak için, vatan için, namus için canımızı feda ederiz. Allah bu millete bir daha böyle acılar göstermesin. Şair diyor ya ‘cihat meydanlarını pehlivansız bırakma Allahım, bu vatanı Müslümansız bırakma Allahım. Çünkü bizim başka gidecek hiç bir yerimiz yok. Bu mazlum coğrafyanın tek umudu bu vatandır. Biz genciyle yaşlısıyla hep beraber Türkiye’yiz. Bizi bir olduktan sonra kimse yıkamayacak. Reisi Cumhurumuzu tüm dünya bir araya gelse kimseye yedirmeyeceğiz. Reisi Cumhur tamam diyene kadar meydanları bırakmayalım.”

VALİDEN İLGİNÇ ÖRNEK
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Recep Kara’yı kutladı. Vali Balkanlıoğlu, “Normalde böyle şampiyonların madalyayı aldıktan sonra gideceği ilk yer maalesef bar-pavyon oluyor. Orada sabahlara kadar eğlenirler. Ama Recep kardeşimiz sizin gibi altın kemeri taktıktan sonra sizin gibi demokrasi meydanlarına, milli irade meydanlarına gitti” ifadelerinde bulundu.

“MİLLET EŞKIYALIĞA İZİN VERMEDİ"
Vatandaşlara seslenen Vali Balkanlıoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ‘eşkıyalık’’ olduğuna dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:
“Sizin seçip iktidara getirdiğiniz bir hükümet var. Birileri geliyor ‘ben seçime girmeye cesaret edemiyorum çünkü bu millet bana güvenmiyor, oy vermiyor. Ama elimde silah var. Sen kalk ben oturacağım buraya’ diyor. Bunun eşkıyalıktan, gasptan, hırsızlıktan, soygunculuktan farkı var mı? Sen in aşağı, benim istediğim adam başbakan olacak diyor. Ama millet bunu yemedi. Bu millet şehit olmak arzusuyla tankın topun önüne çıkıp onları tarumar etti. İnanın onların karşısında Amerika değil İsrail’de olsa baş edemezdi.”

“GAYE VATAN OLUNCA GERİSİ TEFERRUATTIR"
Darbe girişiminin Türkiye açısından 3 faydası olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu kalkışmanın 3 faydası oldu. Birincisi halk artık eski halk değil. Halk iradesine sahip çıkıyor. Halk istemedikçe hiç kimse askeri darbeye cesaret edemeyecek. İkincisi kamu kurum ve kuruluşlarına ve halkın arasına sızmış Amerika’nın, İsrail’in uşağı olmuş bir takım hainler deşifre oldular. Bunlar ayıklanıp daha şeffaf daha kaliteli,, sizlere Allah rızası için hizmet edecek bir yönetim anlayışı gelecektir. Üçüncüsü ise 1974 Kıbrıs Savaşı’nda ben çocuktum. Yıllar sonra Bingöl Valisi olunca anlattılar. Kıbrıs savaşı patlak verdiğinde askere yazılmak için kilometrelerce kuyruk vardı dediler. O zamanda bütün milletimiz birleşmişti. Bugünde tüm Türk milleti birleşti. Demek ki gaye vatan olunca gerisi teferruattır.”
(İHA)