DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in önemli balıkçı limanlarından Akçakoca'da balıkçıların yüzü çinekopla güldü.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin bölgedeki hava şartları nedeniyle Doğu Karadeniz'e göç ettiğini söyledi.

Son dönemlerde olumsuz hava koşullarının sektörü etkilediğini ve çinekop haricindeki balık türlerinin fiyatlarının ani çıkışa geçtiğine dikkati çeken Karakaş, "Balıkçılık, hava şartlarıyla doğru orantıda ilerleyen bir sektör. Bu nedenle bölgedeki hava durmu nasıl giderse ona göre balık türü avlanıyor. Hamsi, Doğu Karadeniz'e göç etmesinden dolayı ağlarımıza nadir takılırken, son dönemlerde denize açılan balıkçılarımız bol miktarda çinekop avlıyor" şeklinde konuştu.

"Sezon, balıkçılarımızın beklentilerini kısmen karşıladı" diyen Karakaş, şunları kaydetti:

"Balıkçılarımız bu yıl sezona iyi başladı. Palamutla açılan sezon, hamsi, mezgitle devam etti. Şimdilerde ise çinekop balığı ağlarımıza bol miktarda takılıyor. Çinekopun tezgahlardaki fiyatı, iriliğine göre 10-12 lira seviyelerine kadar indi. Diğer balık türlerinde ise fiyat yükselişi mevcut. Bunun da sebebi az miktarda avlanıyor olması. Vatandaşlara tavsiyemiz bu dönemde bolca çinekop tüketmeleridir."