TRABZON (AA) - Batman'da jandarma karakoluna PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu'nun cenazesi, Trabzon'a getirildi.

Şehit Uzman Çavuş Fazlıoğlu'nun naaşı, Batman Merkez Yenişehir ilçesindeki General Galip Deniz Kışlası'nda düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Trabzon Havalimanı'na gönderildi.

Şehidin cenazesini burada ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Metin Doğan ve Mehmet Işık ile askeri erkan ve diğer ilgililer karşıladı.

Fazlıoğlu'nun naaşı, tören mangasınca cenaze nakil aracına konularak karayolu ile memleketi Rize'ye götürüldü.

Şehit ile aynı uçakta gelen baba Kamil ile anne Fadime Fazlıoğlu'nun güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Anne Fazlıoğlu, "Açmadan soldular oğlum. Doyamadım yavrum", baba Fazlıoğlu da "Ciğerlerim yanıyor oğlum" diyerek gözyaşı döktü.

Bu sırada bir grup vatandaş da Türk bayrağı açtı.

Öte yandan Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Tabur Komutanlığı unsurlarınca Namazdağı/Sarıyayla mevkisinde yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateşte şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı Tuncay Zengin'in naaşı da aynı uçakla memleketi Giresun'a götürüldü.

Kozluk'ta terör örgütü mensuplarının gasbettikleri araçla Kozluk Belediye Başkanı'nın içinde olmadığı, bir yakınının kullandığı özel araca yönelik silahlı saldırı sırasında olay yerindeki başka bir araçta bulunan öğretmen hayatını kaybetmiş, bir kişi hafif yaralanmıştı.

Bölgeden uzaklaşan ve Bekirhan Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışılan teröristlerin aracı infilak ettirmesi sonucu yaralanan 2 askerden Fazlıoğlu, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.