BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bayburt’ta faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelen Memiş, birliğe beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulan bugünlerde devlet olarak, millet olarak bütünleşmenin sağlanması gerektiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminin aziz vatan toprakları üzerinde büyük Türk milletinin geleceğini karartmak, büyümesini gelişmesini engellemek adına oynanan oyunların en alçağı, en haini olduğunu kaydetti.

Bu güne kadar 2,5 yıllık süre içerisinde Bayburt'a yapılan yatırımları değerlendiren Memiş, "Alt yapı çalışmalarımız kapsamında kanalizasyon sistemini 16 milyon 300 bin lira, şehir içi içme suyu şebekesini 14 milyon 100 bin lira, atık su arıtma tesisimizi 8 milyon 900 bin lira, yağmur suyu tahliye sistemini 4,5 milyon lira bedelle yeniden yaptık ve yapımı tamamlandı." diye konuştu.

Memiş, Bayburt'ta Saklı Cennet Tatil Köyünde daha önce 15 olan prefabrik ev sayısını 10 adet artırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tatil köyümüz çevre düzenlemeleri ve parke işleri ile beraber 750 bin liraya mal oldu. Bayburt’umuzda göreve geldiğimizden buyana 17 bin tane ağaç dikildi. Bu ağaçlar türü çam, mavi ladin, batı ladini, süs elması türlerinde. Bunun dışında bu yıl orta refüj çalışmaları yapılıyorken çalı grubuna ait 200 bin adet ağacı Bayburt’umuza kazandırdık. Yeşil Bayburt’un oluşturulması adına 35 bin metrekare alanda çimlendirme çalışması başlattık."

Bayburt Şehir Parkı’nın yanında Ankara Büyükşehir Belediyesinin kendi imkanlarıyla Bayburt’a kazandırdığı 7 milyon lira maliyetli 15 Temmuz Şehitler Parkının tamamlandığını dile getiren Memiş, "Bayburt Belediyesi olarak, Bayburt’umuzu çok seven Bayburtluya ayrı bir tutkusu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla belediyemize Maliye Bakanlığından gelen yardımlarla 5 milyon lira bedelle kanal kazıyıcısı, greyderi, dozeri ve kamyonlarıyla Bayburt Belediyesinin araç parkını yeniledik." şeklinde konuştu.

Memiş, gençleri daha iyi şartlarda yaşatabilmek adına Spor Toto Başkanlığının desteğiyle 2 semt sahasının yapımının devam ettiğini belirterek, ayrıca belediye bünyesinde kurmayı planladıkları 4 megavat gücünde yılda 5 milyon 800 bin KW saat enerji üretimi sağlayacak olan güneş enerjisi santralinin ihalesinin tamamlandığını aktardı.

Bayburt’a bu yıl içinde yaptıkları yatırımların maliyetinin 50 milyon lirayı bulduğunu vurgulayan Memiş, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri hiçbir zaman yeterli görmeyeceklerini sözlerine ekledi.