BAYBURT (AA) - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamındaki Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklemesi 11. etap müracaatlarının başladığını bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, bitkisel, hayvansal ve su ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera için başvuruların, desteklemeye müracaat edilecek başlıklardan olduğunu vurguladı.

Ayrıca, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımlarına ilişkin başvuruların da kabul edileceğine dikkat çeken Karabulut, şunları kaydetti:

"Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi, bu tebliğin yayımı tarihinden itibaren 45 gün içinde elektronik ağ üzerinden yapılabilmektedir. Son başvuru tarihi, 4 Aralık 2016 olarak belirlendi. Yatırımlar için tamamlama tarihi ise 1 Aralık 2017'dir."