BAYBURT (AA) - Bayburt Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan ortak makine parkı çiftçiler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, yaptığı açıklamada, tarımda üretim ve işçilik maliyetlerinin düşürülmesi ile üretimde verim ve kalitenin artırılması için yeni teknolojilere sahip makinelerin kullanımının önemine değindi.

Karabulut konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çiftçilerimiz ilk defa deneyeceği bir ürünün karşılığını görmeden mekanizasyon maliyetine haklı olarak girmek istemiyorlar. Yeni ve çok faydalı bir makinenin uygulamasını tam olarak görmeden bu makineyi almak istemiyorlar. 2016 yılında yeni alınanlarla birlikte 21 makineye ulaşan İl Müdürlüğü makine parkı, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu dönemde çiftçilerin kullanımına sunuluyor.

Özellikle anıza ekim mibzeri, taş toplama makinesi, çiftlik gübre dağıtma römorku ve ot sılaj makinelerine çiftçilerimiz tarafından çok fazla talep olmakta. Bu makineleri kullanarak sahada faydalarını gören birçok çiftçimiz makine alımı ile ilgili daha sağlıklı karar vererek kaynaklarını kullanabilmektedir."

Karabulut ayrıca, önümüzdeki yıllarda da bu anlamda değişik makinelerle, özellikle tarım arazilerindeki taşlılık sorunu, köy içlerindeki gübrelerin kaldırılması, nadas arazilerin anıza ekimle işlenmesi ve paket sılaj yapımı ile ilgili mekanizasyon kapasitesini çiftçilerin hizmetine sunmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.