BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesinin tüm fakülte, enstitü ve bağlı yüksekokullarının yeni akademik yıl başladı.

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, akademik yılın başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, üniversite olarak bu yıl yakaladıkları doluluk oranlarının çok kıymetli bir sonuç olduğunu belirtti.

Bunun kendilerine, bölgeye ve Türk yükseköğretimire olan inancın, güvenin sonucu olduğunu kaydeden Coşkun, "Bu kurumu ayakta tutmanın birinci şartının, bize inanarak gelen öğrencilerimizi ve onları üniversitemize göndermeye karar ve izin veren ailelerini, hem eğitim-öğretim yılları boyunca hem de mezuniyet sonrasında beklenen başarıya ulaştırma olduğu aşikardır. Bayburt Üniversitesi yeni akademik yılı başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere akademik ve idari personelimiz ile Bayburtlu hemşerilerimiz için taptaze heyecanlara kapı aralamaktadır" dedi.

Coşkun, öğrencilerin güvenli ve huzurlu kentte sürdürecekleri eğitim-öğretim hayatları boyunca Bayburt Üniversitesi ve Bayburt'a aileleri tarafından birer emanet olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"2015- 2016 öğretim yılı güz yarıyılı dersleri, Türkiye'deki birçok üniversite ile beraber üniversitemizde de başladı. 14 hafta sürecek eğitim-öğretim faaliyetlerine hazırız.  Derslerin başlamasıyla ders kayıtları da devam edecek. Kayıtlar 2 Ekim'e kadar devam edecek, Öğrencilerin, bu dönem okuyacağı derslere kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu yıl üniversiteye başlayan lisans ve ön lisans birinci sınıf öğrencilerinin ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılmış olup ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda okuyan öğrencilerin ise öğrenci otomasyonundan ders kayıtlarını yaptırmaları ve danışmanlarından onaylatmaları gerekmektedir."