​BAYBURT (AA ) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamındaki eğitimlere, Aydıntepe ilçesinde başlandı.

İlçede 41 kişinin başvurduğu ve 15 gün sürecek eğitimde kursiyerlere, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt tutma, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konuları anlatılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli yüksek ziraat mühendisi Öner Bakan, eğitimlerle sadece Bayburt'ta değil ülke genelinde önemli bir başlangıca adım atıldığını belirterek, "Bayburt çok önemli bir mera ve hayvan varlığı potansiyeline sahip. Aydıntepe de küçükbaş hayvan ve mera varlığı açısından çok önemli bir ilçemizdir" dedi.

Başarılı ve karlı hayvancılık için en önemli etkenlerden biri olan işletmelerin iyi sevk ve idare edilmesi gerektiğini ifade eden Bakan, "Kurslara gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok memnunuz. Bu tip eğitimler sayesinde yakın zamanda daha teknik donanıma sahip işletmeler ve bu işletmelerde çalışan personel daha donanımlı olacak ve iyi performans gösterecektir. Kurs sonundaki sınavda başarılı olan kursiyerlerimize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika verilecek" diye konuştu.