BAYBURT (AA) - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, köylerde meyve bahçesi oluşturulması için vatandaşlara 20 bin meyve fidanı desteği verildiğini bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, sulama imkanlarının da artmasıyla gelir getirici yeni ürünleri desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda il tarımında daha önce ön plana çıkmayan meyvecilik ve sebzecilik konularına ağırlık vererek üreticileri bu alanda da geliştirmek istediklerine işaret eden Karabulut, şunları kaydetti:

"Çeşitli projelerle ilimizde ekonomik olarak meyveciliğin yapılabileceği köylerde örnek meyve bahçeleri kurarak çiftçilerimizi bu alanda yetiştiriciliğe yöneltmeye çalışıyoruz. 2016 yılında 12 köyde oluşturduğumuz örnek meyve bahçeleri ile başladığımız bu çalışma kapsamında 2017 ve 2018 yıllarında da 20 biner meyve fidanı desteği verdik. Bu alandaki çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Özellikle son yıllarda Bayburt'ta artan sulama yatırımları bitkisel üretimde de çeşitliliğin artmasını beraberinde getirdi. Bu çalışmaların orta ve uzun vadede il ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz."