BAYBURT (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) "Mali Destek Programı" kapsamında il genelinde destek almaya hak kazanan 4 proje için imza töreni düzenlendi.

Bayburt Valiliğinde düzenlenen imza protokolü programına Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar, Demirözü İlçe Belediye Başkanı Selami Etsen, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu ile Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan katıldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, KUDAKA tarafından Sosyal Altyapının ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi ve Yerel Kapasitenin Geliştirilmesi amacıyla destek verilen 4 proje için 1 milyon 500 bin liralık bütçe oluşturulduğunu söyledi.

Projelerin bütçesi nispetinde en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Pehlivan, "Bölgenin sosyal ve turizm altyapısı ile yaşanabilirlik göstergelerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan bu projelerde Demirözü Belediye Başkanlığı'na ait 'Doğal Hayatı Yaşama Evleri ve Hobi Bahçeleri" ile Bayburt Üniversitesine ait "Aydıntepe Turizmine Kadın Eli" adlı iki projenin 752 bin liralık kısmı KUDAKA tarafından desteklenecektir.

Bölgenin turizm ve imalat sektörlerinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan 'Yerel Kapasitenin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ise Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nın 'Bayburt Doğaltaş Fabrikası Teknolojik Altyapı Geliştirme Projesi' ile Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 'Bayburt, Erzincan ve Erzurum İllerinin Turizmde Ortak Destinasyona Dönüştürülmesi ve Tanıtılması' adlı projelerine 748 bin liralık KUDAKA desteği sağlanacak." dedi.

Vali Pehlivan'ın konuşmasının ardından ilgili kurumlar arasında hazırlanan protokoller imzalandı.