BAYBURT (AA) - Bayburt'ta otomobil ve minibüsün menfez inşaatı için açılan çukura düşmesi sonucu ölen 8 kişinin kimlikleri belirlendi.

Dün gece meydana gelen kazada İran asıllı Alıreza Baghızadeh'in kullandığı 50 E 61910 plakalı otomobilde, sürücü ile aynı araçtaki Elaheh Shakerı Nasab (36), Adrina Baghızadeh (2), Kazım Furmehdi (38), Feride Molavi (36) hayatını kaybetti.

Aynı çukura düşen, Bayburt-Trabzon hattında şehirler arası taşımacılık yapan firmaya ait 61 BT 285 plakalı minibüsün şoförü Recep Kuyruk (21) ile araçta bulunan Muhammet Samet Çakmak (31) ve Esma Adıgüzel (31) de yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan Metehan Bayramoğlu, Sarina Adrina Baghızadeh, Helya ve Nila Furmehdi'nin çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor.

Bayburt -Gümüşhane karayolunun Aydıntepe yol ayrımı mevkisinde dün gece, İran plakalı bir otomobil, menfez inşaatı için açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura düşmüştü. Bundan kısa süre sonra Bayburt-Trabzon hattında şehirler arası taşımacılık yapan firmaya ait bir minibüsün de aynı çukura düşmesiyle ikinci kaza meydana gelmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.