BAYBURT (AA) - Bayburt'ta faaliyet gösteren 18 amatör spor kulübüne Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 85 bin liralık destek sağlandı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, hediye çeklerinin takdimi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, destekten ötürü Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.

Ülke çapında ve yerelde ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanan destekler ile spor altyapısının geliştirilmesi, sporun ve sporcuların teşvik edilerek sporun erken yaşlardan itibaren bir alışkanlık haline getirilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Pehlivan, şöyle devam etti:

"Sporun içerisinde birçok değişik dal var. Futbol, basketbol gibi diğerlerine göre daha ön plana çıkmış spor dalları ile birlikte Bayburt'ta Türkiye'de sayılı ilde yapılan ata sporumuz cirit de var. Bu konudaki destekleri ve katkılarından dolayı Bayburt Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Cirit gibi bir ata sporunun kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılması gerekir."

Pehlivan, Özel İdare olarak da amatör kulüplere imkanlar ölçüsünde destek sağladıklarına işaret ederek, kentte sporla ilgili birçok alanda kurslar düzenlendiğini de söyledi.

"Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet" başlığı altında bir proje başlattıklarını anlatan Pehlivan, amaçlarının erken yaşlardan itibaren gençleri spora yönlendirmek olduğunu ifade etti.

Vali Pehlivan, spor için gerekli altyapı yatırımlarının her geçen gün arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Spor altyapısını geliştirmek üzere birçok yatırım hayata geçti ve geçmeye devam ediyor. Spor Toto kaynakları vasıtasıyla Özel İdaremizin planladığı 6, belediyemizin de 10 semt sahası var. Bunların bir kısmı yapıldı, bir kısmı yapılacak. Stadyum tribünümüz bir taraftan yapılıyor. Tartan zeminine varana kadar yapılacak ve inşallah sene sonunda tamamlanacak. Türkiye'de sayılı illerde bulunan 4 bin kişilik spor salonu ihale edildi, bir iki yıl içerisinde faaliyete geçecek."

Belediye Başkanı Mete Memiş ise Bayburt Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine birçok destek sağladıklarını ve bu destekleri sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adem Köse de Bayburtlu sporcuların farklı alanlarda 32 Türkiye derecesi elde ettiğini belirterek, sporcuların Vali Pehlivan ile Başkan Memiş tarafından altınla ödüllendirildiğini söyledi.

Törene, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı ile amatör spor kulübü temsilcileri de katıldı.