BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, yeni teşvik uygulaması kapsamında başlatılan Cazibe Merkezleri Programı'nın, Bayburt'un sanayi eksenli gelişimine ciddi bir ivme kazandıracağını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni teşvik düzenlemesi kapsamında belirlenen cazibe merkezlerine yatırım yapmak isteyenler için ön talep başvuruları başladı.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ön talep başvurularının, Kalkınma Bakanlığı internet sitesinde yer alan ''Cazibe Merkezleri Ön Talep Formu''nun doldurulmasının ardından [email protected] adresine bu formun e-postayla gönderilerek yapılacağını bildirdi.

Programın, belirlenen cazibe merkezlerine yapılacak yatırımlarda girişimcilere, faizsiz yatırım kredisi, faiz indirimli işletme kredisi sağlandığını belirten Ustaoğlu, ayrıca yatırımcılara üretim tesislerini taşıma, danışmanlık hizmetleri, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırımı, anahtar teslim fabrika binası yapım, bedelsiz yatırım yeri tahsisi destekleri gibi çeşitli fırsatlar sunduğuna işaret etti.

Ustaoğlu, programın yatırımcılara sağladığı avantajlarla cazibe merkezleri arasında yer alan Bayburt için de fırsat olduğunu dile getirerek, "Cazibe Merkezleri Programı, Bayburt'un sanayi eksenli gelişimine ciddi bir ivme kazandıracaktır. Tüm müteşebbislerimizi Bayburt'a yatırım yapmaya davet ediyorum. Bu fırsatı Bayburt ve ülkemiz için bir zenginliğe dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.