BAYBURT (AA) - Bayburt Belediyesi, hayırseverlerin bağışladığı giysi ve çeşitli eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için "Ne alırsan bir dua" hayır çarşısı oluşturdu.

Kentte ve il dışındaki hayırseverler tarafından Bayburt Belediyesi'ne bağışlanan kıyafet ve ayakkabıların yerleştirildiği hayır çarşısından, ihtiyaç sahiplerince ücret ödemeden istediklerini alabildikleri bildirildi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in eşi Zeynep Memiş, bayrama sayılı günler kala oluşturdukları hayır çarşısı ile çocuklar başta olmak üzere dar gelirli kişilerin yüzlerini hayırseverler aracılığıyla güldürdüklerini söyledi.

Belediye Meclis Üyesi Filiz Öztürk ise, oluşturdukları hayır çarşısını Bayburt Belediyesi aracılığıyla açtıklarını belirterek, "Bütün ihtiyaçlı ailelerimizin çocuklarını Ramazan Bayramı öncesinde sevindirmek istiyoruz. Bütün ihtiyaçlı ailelerimizi ve yetim çocuklarımızı çarşımıza bekliyoruz." dedi.

Bütün ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Öztürk, "Buradaki bütün giysiler, hayır sahiplerince bize ulaştırılıyor. Biz de o ürünleri burada sergileyerek, her kimin ne ihtiyacı varsa kendinin seçerek almasını sağlıyoruz. Bunun için bütün hayırsever bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu çarşımızın sloganı 'Ne alırsan bir dua'. Çünkü bizim ve bağışçılarımızın sadece duaya ihtiyacı var." diye konuştu.