BAYBURT (AA) - Bayburt'ta "Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği" toplantısı yapıldı.

Valisi İsmail Ustaoğlu, Valilik salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kamu kurumları ve özel sektörler arasında kurulacak bağın kentin gelişimi ve kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi.

Bayburt Valiliği bünyesinde oluşturulacak proje ofisinde toplumda karşılığı bulunan projelerı hazırlamayı hedeflediklerini anlatan Ustaoğlu, ofise üniversiteden ve bazı kurumlardan kişileri görevlendireceklerini kaydetti.

Vali Ustaoğlu, proje konusunda gelecek teklif ve önerilere açık olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bazı illerimizin AB projelerinden çok güzel yararlandığını biliyoruz. İlimizde Avrupa Birliği İletişim ve Koordinasyon Birimi'nin oluşturulması gerekiyor. Bakanlığımızın bu konuda bir genelgesi de mevcut. Bunun üzerinde durup, bu söylediğimiz proje ofisini oluşturup, bu noktada tecrübeli ve yetenekli arkadaşlarımızın yardımıyla projeler yapacağız. Kısacası Bayburtumuzun geleceğine yönelik 2023 vizyonu kapsamında alması gerekenin en iyisini alması noktasında el birliğiyle üzerimize düşeni yapacağız."

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Bilgiç ve Bayburt Üniversitesi Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. İlker Tekin sunum yaptı.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.