BAYBURT (AA) - Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bayburt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Raif Kalekahyası, yaptığı açıklamada, soğuk ve karlı hava şartlarının etkisini sürdürdüğü Bayburt'ta, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun mesailerini devam ettirdiğini ifade etti.

Önceki gün etkili olan kar yağışının ardından ilin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi ve ana arterlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla çalışmalara başlayan ekiplerin, özverili şekilde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Kalekahyası, "Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, yol açma işlemi bir yandan da tuzlama çalışması yaparak buzlanmanın önüne geçmeye çalıştı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ise kaldırımlardaki buzlanmadan dolayı meydana gelen sıkıntıları ortadan kaldırmak için kar küreme ve buz kırma çalışması başlattı. Ekiplerimizin bu çalışmaları sonucunda yaya ve araç trafiğinde meydana gelen olumsuzluklar giderilmiş olacak" diye konuştu.