BAYBURT (AA) - Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER), Kurban Bayramı dolayısıyla bağışlanan kurbanları Etiyopya, Azerbaycan, Sudan ve Lübnan'a ulaştırdı.

MÜS-DER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aileden Ümmete, Kurbanlarımız Kardeşliğimize'' sloganıyla kurban dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Bağışlanan kurbanların, 2013 yılından bu yana yeryüzünün farklı coğrafyalarındaki mağdur, mazlum, muhtaç ve mülteci kişilere ulaştırdığını anlatan Kacır, "Cemiyet olarak faaliyetlerimizde ilk günden beri kardeşlerimizin sadece karnını değil, kafasını da doyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu misyonla birlikte Kurban Bayramı bizim için hep yeni bir fırsat oldu. Kurban vesilesiyle ulaştığımız her bölgenin ihtiyaçlarını yerinde gördük." ifadelerini kullandı.

Kurban organizasyonlarında Türkiye ile dünyadaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Kacır, şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere dünyadaki yoksul ve mağdur kardeşlerimizin bayram sevinci olabilmek için bir çok bölgeye ulaşarak hayra köprü olmaya devam etti. Ülkemizin birçok şehrine ve dünyanın 4 bölgesine ulaşan dernek ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen ihtiyaç sahiplerine sadece kurban eti götürmekle kalmadı. Aynı zamanda teslim ettikleri hediyelerle mazlumların bayram sevinçleri oldu."

Kacır, Kurban Bayramı'nın sadece "kurban eti" anlamına gelmediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kurban, bölgelerin ihtiyaçlarını analiz etmede ve kalıcı projeler hayata geçirme de bir fırsattı. Bu yıl da dernek gönüllülerimizden ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan ekiplerimiz dünyanın birçok bölgesine kurbanda sefere çıktı. Kurban faaliyetlerimiz Anadolu'dan Afrika'ya, Balkanlara, Ortadoğu'ya ve Orta Asya'ya daha önce görmediğimiz, bilmediğimiz kardeşlerimize ulaşarak kurbanla birlikte Anadolu'nun selamını, sevgisini, değerlerindeki motifleri farklı coğrafyalara taşıyarak tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bağışçılarımızın emanetlerini 2016 yılı Kurban Bayramında Etiyopya, Azerbaycan, Sudan ve Lübnan'a ulaştırdık."