BAYBURT (AA) - Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bayburt'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde gıda denetimi yaptığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların bayram döneminde sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için il genelinde gıda denetimi yapıldığı belirtildi.

Gıda Kontrol ekiplerince yapılan denetimlerin riske dayalı denetim esasları çerçevesinde gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurban Bayramı öncesinde kasaplar, şarküteriler, toplu tüketim yerleri ve gıda satış yerleri olmak üzere gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimlerimiz arttırıldı. Denetimlerde üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla numuneler alınarak analizleri yaptırılmak üzere laboratuvara gönderilmiştir. İş yeri sahiplerine, et ve et ürünleri tebliği hakkında bilgiler verilerek gıdaların tekniğine uygun olarak hazırlanması, taşınması, uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve satışa - tüketime arz edilmesi, bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa - tüketime sunulmaması konularında da uyarılarda bulunarak gerekli hassasiyeti göstermeleri söylenmiştir." ​