BAYBURT (AA) - Bayburt Valiliği himayesinde başlatılan "Organik Üret Sağlıklı Tüket" projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdem Bayazıt İmam Hatip Ortaokulu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkati çekti.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin bu anlamda çok önemli olduğuna değinen Vali Pehlivan, "Projemiz hem organik üretime hem de bilinçli tüketime vurgu yapıyor. Eğer bu konudaki duyarlılığı erken yaşlardan itibaren edinebilir ve bu şekilde hayata başlarsak ilerleyen dönemlerde de aynı dikkatle yolumuza devam ederiz. Doğru, iyi beslenirsek daha mutlu ve sağlıklı yaşarız." ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan, projenin hayata geçirilmesine katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür ederek, benzer çalışmaların artarak devamını diledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ise genç nesilleri beslenme konusunda bilinçlendirip sağlıklı bireyler olmalarına katkı sunmak maksadıyla projenin hayata geçirildiğini aktardı.

İlköğretim çağındaki 6 bin öğrenciyi bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Karabulut, şunları söyledi:

"Çocuklarımıza verdiğimiz bu eğitim neticesinde çeşitli faaliyet ve ödüllerle bu eğitimlerimizi pekiştirmeye çalışacağız. Projemizin finalinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla 'Çocuk Tarım Kampı' dediğimiz uygulama kapsamında işletme ve çiftlikleri ziyaret edeceğiz. Bu çalışmalarımıza gösterdiği ilgi ve verdiği desteklerden dolayı Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can da işbirliği dolayısıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karabulut'a teşekkür etti.

Öğrencilere gıda tüketimi, gıda güvenliği, bilinçli beslenme, gıda hijyeni ve israf konularının anlatıldığı etkinlik, Vali Pehlivan'ın öğrencilere organik şeker fasulye tohumu ve süt dağıtmasıyla sona erdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulut, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Serkan Yılmaz, Okul Müdürü Adil Kacır, okul idarecileri ve öğretmenler de katıldı.