BAYBURT (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Yapacağımız anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle artık bütün odakları, bütün şer odaklarını bu ülke gündeminden tamamen çıkaracağız. Artık milli iradeyi ne Feto, ne bölücü terör örgütü tehdit edemeyecek. Artık anayasa değişikliyle millet iradesi ekonomide, siyasette, hukukta, kesintisiz güçlü bir şekilde tecelli edecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, Bayburt Valiliği önünde gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşları mutlu edebilmek için gayret gösterdiklerini belirterek, yapım bedeli 270 milyon lira olan eserler ile bugün temelini atacakları eserlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Açılışı yapılacak ve temeli atılacak eserler hakkında bilgi veren Yıldırım, Gümüşhane ve Bayburt'un ortak havalimanı olacak Salyazı Havalimanı'nın inşaatına da gelecek yıl başlanacağına işaret ederek, "Artık Bayburt havalanıyor, havadan yoluna devam ediyor." ifadesini kullandı.

Tören alanındaki bir pankartı işaret eden Yıldırım, "Bakın ne güzel yazmışsınız, 'Bir yanım Erzincan vermem Bayburt'u, yıkılsın Fetoş vermem reisi.' Bayburt'a yakışan da budur, size yakışan da budur." dedi.

Başbakan Yıldırım, 14 yıl önce vatandaşların emaneti AK Parti'ye verdiğini ve vatandaşlardan aldıkları bu güçle yola koyulduklarına değinerek, "Bu yol atılımlara, dev yatırımlara, her geçen gün büyüyen bir Türkiye'ye çıkıyor. Bu yol her türlü darbecileri, teröristleri tedavülden kaldırmış, özgürlüklerin alabildiğince genişlediği demokrasi yoludur. Artık eski Türkiye'ye dönüş yok. 15 Temmuz'da bunu Bayburt gösterdi. Bayburt 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye sahip çıktı, bayrağına sahip çıktı, hükümetine sahip çıktı, reisine sahip çıktı." diye konuştu.

- "Bütün şer odaklarını gündemden çıkaracağız"

Türkiye için "Durmak yok yola devam" dediklerine işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"14 yıldır sizden aldığımız güçle bütün vesayet odaklarına karşı mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Kimse bizi bu onurlu mücadeleden alıkoyamaz. Kimse milletimiz için iş, aş, hizmet üretmemizin, bunları hayata geçirmemizin önüne çıkamaz. Yapacağımız anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle artık bütün odakları, bütün şer odaklarını bu ülke gündeminden tamamen çıkaracağız. Artık milli iradeyi ne Feto ne bölücü terör örgütü tehdit edemeyecek. Artık anayasa değişikliyle millet iradesi ekonomide, siyasette, hukukta kesintisiz güçlü bir şekilde tecelli edecek.

Türkiye artık bütün bu yüklerini üstünden atıp özgürce, kendinden emin bir şekilde, kararlılıkla yoluna devam edecek. Geçmişte bu millete ağır bedeller ödeten bu sistematik arızaları da tamamıyla ortadan kaldıracağız. Türkiye'nin ufkunu açacak bu anayasa değişimini gerçekleştirme vakti çoktan geldi."

Türkiye'nin ve Bayburt'un kazanmasını, gençlerin geleceğinin aydınlanmasını istediklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, "Bu yola çıkarken bizim güvencemiz sizlersiniz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Bayburtlular'ın 2007 referandumunda yüzde 89, 2010 referandumunda yüzde 85'le "evet" dediklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yeni anayasa ve başkanlık sisteminde de rekor kırarak yüzde 90 üzerinde 'evet' demeye var mısınız? Biz de sizin gönlünüzden ne geçiyorsa hepsine 'evet' diyoruz. Aramıza mesafe koymak isteyenler var ama onlar bilmiyor ki bu millet ile AK Parti arasına hiç ama hiç kimse giremez, girer mi? Bırakır mısınız? Biz milletten ayrı değiliz ki. Biz milletin ta kendisiyiz. Siyasetimiz millet siyaseti, hayallerimiz sizin hayallerinizdir. Kim bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu bozmaya yeltenirse 15 Temmuz'da cevabını aldığı gibi yine de alacaktır."

(Sürecek)