BAYBURT (AA) - Bayburt'ta görev yapan rehber öğretmenlere "Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Teknik Destek Programı" kapsamında eğitim verilecek.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü (RAM) Atilla Kuyruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin 5 gün süreyle devam edeceğini ve il genelindeki okullarda görev yapan rehber öğretmenlerin bu eğitime tabi tutulduğunu söyledi.

Çalışmanın risk altındaki çocuklar ve ailelerini kapsadığını belirten Kuyruk, "Çalışma ile risk altında olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet alan çocuklar, onların anne-babaları ile bakım verenlerine yönelik sunulan danışmanlık tedbiri uygulamalarının kalitesinin arttırılması hedefleniyor." dedi.

Kuyruk, RAM tarafından verilen eğitime il genelindeki rehber öğretmenlerin tabi tutulduğunu anlatarak, "Eğitim alan rehber öğretmenler suça sürüklenme ihtimali ve istismara uğrayan çocuklar için uygun eğitim ortamı oluşturulması ve yine problemli davranışların rehabilitesi için danışmanlık hizmeti verecekler." diye konuştu.