SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde bayram namazı sonrası tekrarlanan cami avlusunda kahvaltı geleneği, yaşatılmaya devam ediyor.

İlçenin, Boyalıca Mahallesinde, bayram namazı sonrası evlerden gelen yemekler, mahalle camisini avlusunda hep beraber yeniliyor.

Mahalle sakinlerinden 75 yaşındaki Dursun Demirtaş, yaptığı açıklamada, mahallede bu geleneğin onlarca yıldır devam ettiğini ifade ederek, "Camiye yemek gelir. Eş dost oturur, muhabbet eder, bayramlaşır.  Amacımız hep beraber yemek, içmek, bir birimizi daha yakından tanımak" dedi.

Boyalıca Mahallesi Muhtarı Cevdet Ertaş ise mahalle olarak geleneğin yaşatılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Bayram namazından sonra yaptığımız yemek merasimi bizim atalarımızdan beri gelen bir gelenektir. Biz bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. Bütün mahalle halkı ve dışarıdan gelen misafirlerimiz ile beraber evlerden gelen yemeği kaynaşma halinde bir ikramda bulunuyoruz. Atamızdan dedemizden bizlere miras olan geleneği gelecek nesillere taşımak ve yaşatmak için canlı tutuyoruz" diye konuştu.