SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Atakum Belediyesine bağlı Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinde görevli kadınlar, Ramazan Bayramı'nı mutlu geçirmeleri için mülteci kız çocuklarına elbise dikiyor.

Samsun'da yaşayan mülteci çocukları Ramazan Bayramı'nda sevindirmek isteyen Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi'nde görevli kadınlar, "Her Çocuk Bayramlık İster" isimli projeyi başlattı.

Bu kapsamda, kız çocuklarına elbise dikmek için çalışmalara başlayan merkez çalışanları, önce gerekli kumaşları temin etti.

Çocukların gelenek ve göreneklerine uygun elbise dikmek isteyen görevliler, 100 çocuğu merkeze çağırarak beden ölçülerini aldı, ardından çalışmalara başladı. Mülteci çocuklar, dikilecek elbiselerini Atakum Belediyesinden alarak bayramda giyebilecek.

Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinin gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her Çocuk Bayramlık İster" adlı kampanya ile mülteci çocukları sevindirmek istediklerini söyledi.

Mülteci çocuklara ülkelerindeki geleneksel giysilerden yapmak istediklerini dile getiren Taşçı, "Çocukların bayramda güzel bir elbise giymesini hedefledik. Mülteci ailelerinin kız çocuklarını merkezimize çağırdık ve ölçülerini aldık, sonra modellerimizi belirledik. Şimdi dikim çalışmasını hızla sürdürüyoruz." dedi.

Çocukları sevindirmenin kendilerini çok mutlu edeceğini dile getiren Taşçı, şunları kaydetti:

"Ülkemizde çok fazla mülteci çocuk var. Çocuğun dili, ırkı, mezhebi olmaz. Biz de bu anlayışla hareket ederek bayram sabahına bütün çocuklarımızın mutlu uyanmasını istiyoruz. Her çocuk mutlu bir bayram kutlasın. Mülteci çocuklar da biz de aynı bayramı kutluyoruz. Biz bir farkındalık oluşturmak istedik. Herkesi çocukları sevindirmeye davet ediyorum. Herkesin etrafında bulunan çocukları mutlu etmesini arzuluyoruz."

Gönüllü olarak merkezde çocuklara bayramlık elbise dikenlerden Serpil Çetiner ise gece gündüz çalışarak çocuklara bayramlıklarını yetiştirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.