BOLU (AA) - Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla araç yoğunlunun arttığı TEM otoyolunun Bolu kesiminde sabit ve hareketli radarlarla hız denetimleri sıklaştırıldı.

Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatillerde İstanbul'dan Anadolu'nun farklı kentlerine giden sürücülerin özellikle TEM otoyolunun Ankara yönünde yoğunluk oluşturduğunu söyledi. 

İstanbul'dan Karadeniz ve İç Anadolu'ya yoğun araç geçişi olduğunu vurgulayan Sönmez, ek önlemler aldıkları otoyolda 13 ekibin görev yapacağını dile getirdi.

Sönmez, tatil süresince ekiplerin güzergahta sürekli seyir halinde olacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Radar ekibimiz hem sabit hem de hareket halinde olacak. Bayram tatili süresince de on binlerce aracın geçtiği TEM otoyolunda sabit ve hareket halinde radar kontrolleri yaparak, sürücülerin aşırı hız yapmasına izin vermeyeceğiz. Hızlı seyreden araçların plakalarına ceza uygulanacak. Radar uyarılarıyla sürücülerin süratten kaçınmasını ve trafik güvenliğinin daha iyi sağlanmasını amaçlıyoruz."

- Karadeniz bağlantı yolu uyarısı

Sönmez, tatillerde TEM otoyolunun Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda uzun araç kuyrukları oluştuğunu anlattı.

"Gerede gişelerinde karayolları ekipleri, rehabilitasyon çalışması yaptı ama yine bir olumsuzluğun olması muhtemel" diyen Sönmez, sürücülerin tabelalara, işaretlere ve işaretçilere dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu noktalarda görev yapacaklarını belirten Sönmez, gerektiğinde sürücüleri farklı güzergahlara yönlendireceklerini sözlerine ekledi.